Főkefe Kft.
Főkefe Kft. fejléc ecset kefe kép Főkefe Kft. fejléc ecset kefe kép
Keresés
www.fokefe.hu angol  verzió www.fokefe.hu német  verzió

TÁMOP Uniós projekt a fogyatékos személyek munkavállalásáért

Általános információk


USZTÚj Széchenyi Terv – Foglalkoztatási program
Projektazonosító szám: TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 (kiemelt projekt)
A projekt címe:
Rehabilitáció – Érték – Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és szolgáltatás-fejlesztési modellprogram
Projekt összköltség: 4,9 Mrd Ft
Ebből támogatás: 4,67 Mrd Ft (95,43% támogatási intenzitás)
Projekt időtartama: 2012. május 1. – 2014. április 30.

További információk a projektről letölthetőek, megtekinthetőek itt .pdf formátumban.

FŐKEFE Nonprofit Kft. a TÁMOP-5.3.8-11/A1 jelű projekttel kapcsolatos 2013. évi közbeszerzési terve letölthető, megtekinthető itt .pdf formátumban.

A projektgazda és konzorciumi partnerei bemutatása

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK), konzorciumvezető
Az FSZK feladata a fogyatékos személyek esélyegyenlőségének, társadalmi integrációjának és komplex (re)habilitációjának elősegítése, a komplex rehabilitációban közreműködők tevékenységének összehangolása. Céljait – mint nagy szakmai tudásbázissal rendelkező módszertani fejlesztéseket generáló, szakmai műhelyeket működtető és felnőtt képző intézmény valósítja meg.
Az FSZK 2009-2012 időszakra vonatkozó jövőképe a társaságot professzionálisan működő tudásközpontként azonosítja, mely valós igényekre ad megoldásokat és innovatív, hosszútávra ható szakmai fejlesztéseket generál. Az FSZK a fogyatékosügy olyan megkerülhetetlen szereplője, mely kutató, fejlesztő, módszertani, tanácsadó, szolgáltató és képző tevékenysége során széleskörű sikeres hazai és nemzetközi partnerségeket alakít ki.

Társadalomfejlesztési Módszertani és Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. (TMSZK), konzorciumi tag
A TMSZK fő portfóliójának elsődleges célkitűzése a hátrányos helyzetű és megváltozott munkaképességű emberek életminőségének javítása. Ennek érdekében olyan programokat és projekteket valósít meg, amelyek szolgáltatásokat, korszerű módszertani és információtechnológia megoldásokat dolgoznak ki, amelyek a hátrányos helyzetbe került emberek számára megkönnyítik az elhelyezkedést, az egész életen át tartó tanulásban való részvételt, javítják a munkaképességüket, mentális- és fizikai egészségi állapotukat.

ERFO Nonprofit Kft., konzorciumi tag
Az ERFO Nonprofit Kft. jogelőd szervezetei az 1960-ban alapított VII. kerületi Szociális Foglalkoztató, 1991-től az ERFO Ipari Vállalat, és 1994-től az ERFO Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. voltak. Az állami tulajdonban maradó vállalat felett a tulajdonosi jogokat 2008. januárjától a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján gyakorolja.
A társaság központi telephelye Budapesten a VII. kerület Dózsa György u. 48. szám alatt található. A cég ezen kívül Szegeden, Pécsen, Mohácson és térségében is létesített fióktelepet. A társaság üzletágai: Nyomda, Textilüzem, Bőrdíszmű üzem, Felkészítő műhelyek, Cirokfeldolgozó és –seprűgyártó üzem, Asztalos üzem, LED labor.

KÉZMŰ Nonprofit Kft., konzorciumi tag
A KÉZMŰ Nonprofit Kft. jogelődje 1953-ban alakult meg a fővárosban, Kerületi Kézműipari Vállalatok néven, amely elsősorban a szociális célú foglalkoztatást szolgálta. Néhány év múlva – közös irányítás alá összevonva a szétszórtan működő üzemeket – a bedolgozói hálózat sajátos előnyeire építkezve és kihasználva a már gyakorlottabb munkások kézügyességét, nagyobb vállalkozásokba fogtak. A kisméretű egységek specializálásával, gépesítésével mind igényesebb, színvonalasabb termékek előállítására váltak alkalmassá.
Jelenleg 108 telephelyen közel 4900 főt foglalkoztatnak, ahol a kollégák mintegy 3/4-e megváltozott munkaképességű dolgozó. A Kézmű Nonprofit Kft számára évek óta fontos feladat az intézetek részére hasznos, kereskedelmi árbevételt hozó tevékenység felkutatása.

FŐKEFE Nonprofit Kft., konzorciumi tag
Az 1949-ben létrejött szervezet legfontosabb célkitűzése, a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása a megalapítás óta állandó. Egyik alaptevékenysége ma is a - hagyományosan főleg vakok által végzett - kefe-, és seprűgyártás, de ennél már sokkal szélesebb a tevékenységi paletta: síkötés-gyártás, lámpagyártás, papíripar, autóvillamossági termékek összeállítása. Tavaly a cégnek agrárágazata is létesült, növénytermesztést és savanyúságkészítést folytatnak – 2013-ban már nemzetközi exportra is.


Sajtóanyag letölthető, megtekinthető itt .pdf formátumban.
Főkefe Kft. ISO 9001 14001
Cím: 1145 Budapest, Laky Adolf u. 41-49. Tel.: (1) 251-3288 Fax: (1) 251-4355 E-mail: info@fokefe.hu
Linkcsere - Ajánló