Főkefe Kft.
Főkefe Kft. fejléc ecset kefe kép Főkefe Kft. fejléc ecset kefe kép
Keresés
www.fokefe.hu angol  verzió www.fokefe.hu német  verzió

Pénzt kapnak a megváltozott munkaképességűek munkaadói

2016.06.02
Forrás: MTI, 2016. január 12.

síelésEgymilliárd forintos támogatást kaptak a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek.
Csaknem egymilliárd forintos egyszeri támogatásban részesülnek a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált cégek a munkakörülmények javítására, eszközeik fejlesztésére - jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. A kormány december 31-én döntött a támogatásról, amelyet már át is utaltak az érintett vállalatoknak.

Czibere: a kormány szövetségese a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégeknek

2015.03.05
Forrás: Hirado.hu, 2015. február 23.

Mert azok esélyt adnak az embereknek arra, hogy ne szociális támogatásokból, hanem a saját erejükből tudjanak megélni - mondta az államtitkár.
Video megtekintése

Sífelszerelési nagyhatalom lettünk

2015.03.05
Forrás: Napi.hu, 2015. január 23.

síelésNéhány év alatt a világ egyik jelentős sífelszerelés-gyártójává nőtte ki magát a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. A főleg megváltozott munkaképességű embereket alkalmazó cég budapesti üzemében idén már 440 ezer síkötést készítenek.

Roadshowra indul a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Főkefe

2014.12.17
Forrás: HR Portál, 2014. szeptember 26.


RoadshowOrszágjáró körutat tart szeptemberben a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. A legtöbb (3500) megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató hazai cég, állami nagyvállalat nyolc város egy-egy forgalmas pontján kíván találkozni a lakossággal és a helyi munkáltatókkal - írják közleményükben.


A kép: a roadshow záróállomása: Budapest, Fogarasi úti TESCO-Extra parkolója. A pódiumon Jádi Krisztina rehabilitációs osztályvezető (FŐKEFE)

60 új munkahelyet teremtett a Főkefe Martonvásáron

2014.10.11
Forrás: MNO - MTI, 2014. augusztus 12.

SzabóA rehabilitációs foglalkoztatásért támogatásban részesülő állami nagyvállalat új telephelyén beinduló irodaipapíráru-gyártás mintegy 60 megváltozott munkaképességű embernek ad munkát.
Új telephelyet nyitott, ahol hatvan megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat majd a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. a Fejér megyei Martonvásáron. A keddi avatóünnepségen jelen volt Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy 'odavinni a munkát az emberekhez: ez a kormánytörekvés hatványozottan fontos a fogyatékossággal élő embereknek'. A megnyitón elhangzott: a rehabilitációs foglalkoztatásért támogatásban részesülő állami nagyvállalat Martonvásáron beinduló irodaipapíráru-gyártása mintegy 60 érintett főnek biztosít munkát.
A képen balról jobbra: Nyitrai Imre helyettes államtitkár, Szabó György ügyvezető, Szabó Tibor polgármester látható

Eredményes a megváltozott munkaképességű emberek képzése, munkavállalásuk támogatása

2013.09.17
Forrás: Kormányportál, 2013. szeptember 10.

„Ma már tízezerrel több megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő dolgozik, mint a kormányváltáskor. A kormány költségvetési forrásból és az Új Széchenyi Terv keretében segíti rehabilitációjukat, képzésüket és munkavállalásukat a munkaerő-piacon. Mindezt azért, hogy ne segélyből, hanem munkabérből szerezhessék jövedelmüket, és bizonyítást nyerjen: megmaradt munkaképességük sokkal fontosabb, mint ami elveszett” – mutatott rá Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára Mezőkövesden, a FŐKEFE telephelyén.


A Főkefe bemutatta megváltozott munkaképességűeknek tarott képzéseit

2013.09.17
Forrás: HR Portál, 2013. július 17.

A munkavállaláshoz szükséges képességek fejlesztésére indítanak szakmai képzéseket megváltozott munkaképességű emberek számára Hajdúdorogon az ősztől, európai uniós támogatással - írták a projekt vezetői keddi közleményükben.

Megváltozott munkaképességűeket segít egy új együttműködés

2013.09.17
Forrás: MTI , 2013. július 3.

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához járul hozzá a Mecsek Füszért Zrt. és a Főkefe Nonprofit Kft. azon stratégiai szerződéssel, melyet a két vállalat vezető képviselői írtak alá szerdán, Pécsett.

Esőemberek farmja

2013.09.17
Forrás: Szabad Föld, 2013. június 23.

A Főkefe arról kapta a nevét, hogy a cég 1949-es alapításakor ez volt a fő profiljuk: vak emberek keféket készítettek. Ma tucatnyi tevékenységet folytatnak – mi a karácsondi autistamajorban jártunk.

"A munka összeköti a roma és nem roma magyarokat"

2013.09.17
Forrás: MNO, 2013. május 16.

Együttesen tett látogatást a FŐKEFE Nonprofit Kft. három Heves megyei telephelyén Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár, Nagy Andor országgyűlési képviselő és Ilan Mor, Izrael Állam budapesti nagykövete – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának által küldött közleményben.

Újabb száz embernek lehet munkája

2013.04.25
MTI, 2013. április 16.

További száz dolgozó felvételét tervezi a jelenlegi kétszáz mellé a Főkefe Nonprofit Kft. Komlón.
A város önkormányzata kedden, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a létszámbővítésre a megrendelések volumenének növekedése miatt nyílik lehetősége a főként megváltozott munkaképességűeket alkalmazó állami vállalatnak, amely ezzel együtt Komlón átáll a több műszakos termelésre. A Főkefe a létszámbővítés érdekében felvette a kapcsolatot a helyi munkaügyi kirendeltséggel és az önkormányzattal is – tették hozzá. Az önkormányzat hangsúlyozta, a társaság szerepvállalása az átlagosnál nagyobb jelentőséggel bír a térségben, ahol rendkívül kevés a leszázalékoltak számára elérhető, részmunkaidős álláslehetőség. A cég mostani döntése jó hír, a bővítés megannyi komlói családnak jelent majd biztos havi jövedelmet – idézte a közlemény Polics Józsefet, Komló fideszes polgármesterét.

Harmincezer megváltozott munkaképességű juthat munkához

2013.03.28
MTI, hvg.hu, 2013. január 29.


SzabóTöbb mint 30 ezer megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását segíti a kormány azzal a 35 milliárd forinttal, amelyet pályázati úton, a költségvetésből biztosít több mint 300 vállalkozás számára - jelentette ki Fülöp Attila, család és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár a FŐKEFE Nonprofit Kft. körmendi telephelyén tartott projektindító sajtótájékoztatón kedden.

A FŐKEFE körmendi telephelyén hirdettek országos programot

2013.03.28

Karácsond szállítja a bizonyítékot

2013.03.28
MTI, 2012. június 05.

A Főkefe Nonprofit Kft. megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató majorsága annak a bizonyítéka, hogy sérült emberek is tudnak piacképes terméket előállítani – jelentette ki Semjén Zsolt, amikor kedden látogatást tett a cég karácsondi farmján.

Megnyílt a Segítő vásár

2011.12.18
MTI, mno.hu, 2011. december 17.

Megnyílt a Segítő vásár elnevezésű rendezvény; szombaton és vasárnap a budapesti Millenárison a fogyatékkal élők munkáiból válogathatnak azok, akik karácsonyi ajándékot keresnek. A rendezvényen megállapodást kötött a kormányzattal a Magyar Posta a fogyatékosok foglalkoztatásáról.

Megnyitották a FŐKEFE tiszafüredi termelési központját

2011.12.08
Kormany.hu, 2011. december 7.

Akik itt fognak dolgozni, azok bebizonyítják, hogy a támogatott munkahely is értéket teremt az ország számára – mondta el Soltész Miklós szociális, család és ifjúságügyekért felelős államtitkár szerdán, Tiszafüreden, ahol megnyitották a FŐKEFE Nonprofit Kft. új termelési központját.

Nem csak munkahelyet, piacot is teremtenek

2011.11.19
MTI, MNO, 2011. november 17.

Ecsetgyárat nyitott a Főkefe Nonprofit Kft. Szegeden; az üzemben foglalkoztatott tizennyolc ember közül tízen megváltozott munkaképességű dolgozók.

Vendégváró - Újkrumpli tisztítása

2010.06.30
Otthon magazin, 2010. június

A Főkefe új zöldségtisztító keféjét is bemutatták az Otthon magazin júniusi számában. A teljes cikk megtekintéséhez kattintson az alsó "Tovább" gombra.

Otthon magazin

Főkefe: megőrzik a sérültek munkahelyeit

2010.04.13
HR Portál

Kényszerlépésekre szánta el magát Magyarország egyik legnagyobb, csökkent munkaképességűeket foglalkoztató vállalata, a Főkefe. A cél, hogy a halmozottan nehéz helyzetben lévő munkavállalók munkahelyeit megőrizhessék.

Főkefe: nehéz megőrizni a megváltozott munkaképességűek munkahelyeit

2010.04.13
MTI, MTIECO, Népszava, Hír3.hu, Hírfal.hu, Rexinfo.hu, Propeller.hu, Tőzsdeiskola.hu

A csökkenő állami foglalkoztatási támogatások miatt egyre nehezebb megőrizni a megváltozott munkaképességűek munkahelyeit - mondta Szili Károly, Magyarország legjelentősebb, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cége, a Főkefe Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek. Szili Károly kiemelte: cégükkel ez év április elejéig nem sikerült megkötni a 2010-re vonatkozó támogatási szerződést, így az idei első negyedév elteltével sem tudhatóak sem a támogatási összeg, sem a támogatás feltételei.

Megőrzik a sérültek munkahelyeit

2010.04.07
FŐKEFE - A hatvanéves cég nehéz lépésekre kényszerült az új állami szabályok miatt

Vasárnap reggel

Kényszerlépésekre szánta el magát Magyarország egyik legnagyobb, csökkent munkaképességűeket foglalkoztató vállalata, a Főkefe. A cél: a halmozottan nehéz helyzetben lévő munkavállalók munkahelyeinek megőrzése.

Lecserélik a Főkefe Kht. cégtábláját

2009.01.20
HR Portál

A megváltozott munkaképességű munkavállalók egyik legnagyobb hazai foglalkoztatója, a Főkefe Kht. (www.fokefe.hu) cégformát váltott, 2009. januártól Főkefe Nonprofit Kft.-ként folytatja korábbi tevékenységét. Az átalakulásra a gazdasági törvény várható 2009. júniusi változása miatt volt szükség, ugyanis meg fog szűnni a kht. mint cégforma.

Főkefe az RTL Klub Házon kívül c. műsorában

2008.11.25
Az RTL Klub 2008. november 20-ai Házon kívül c. műsorában a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról készült riportban a Főkefe Kht. is szerepelt. Ügyvezető igazgatónk, Szili Károly arról beszélt, hogy a megváltozott támogatási feltételek közepette cégforma váltást (Kft-ről Kht-ra) is végrehajtott a Főkefe a foglalkoztatás megőrzése érdekében.

Két céggel egyesült a Főkefe

2008.08.14
MTV Híradó – hirado.hu

Beolvadt a Főkefébe a Savaria Nett-Pack Kft. és a Rehabit Kft. Az uniós gyakorlat az, hogy általában egy cég látja el a feladatokat

Egyesült a seprű- és kefegyártó Főkefe Kht. és két másik, hasonló feladatot ellátó cég.

A Főkefe egyesült két másik céggel

2008.08.14
Népszava

Befejeződött a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató seprű- és kefegyártó Főkefe Kht. és két másik, hasonló feladatot ellátó cég integrációja - közölte a Főkefe Központ hétfőn.
A Főkefe, a Savaria Nett-Pack Kft. és a Rehabit Kft. egyesülésével a 3.500 megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmazó Főkefe Magyarország egyik legnagyobb közhasznú társasága lett.Három cég egyesült a megváltozott munkaképességűekért

2008.08.14
HVG

A közhasznú társaságként működő Főkefe, a megváltozott munkaképességű munkavállalók egyik legnagyobb foglalkoztatója Magyarországon. A cég nemrég két hasonló profilú társasággal egyesült. 2008-ban már az egyike a legnagyobb közhasznú társaságoknak, 3500, elsősorban látássérült, halláskárosult dolgozóval.

Főkefe Kht., Savaria Nett-Pack Kft., Rehabit Kft. - Egyesülnek

2008.08.14
Világgazdaság

Befejeződött a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató seprű- és kefegyártó Főkefe Kht. és két másik, hasonló feladatot ellátó cég integrációja - közölte a Főkefe Központ hétfőn.

Főkefe: közhasznú integráció

2008.08.14
Origo Vállalkozói negyed

Befejeződött a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, seprű- és kefegyártó Főkefe Kht. és két másik, hasonló feladatot ellátó cég integrációja - közölte a Főkefe Központ.

Interneten kérhető ajánlatok

2003.08.03
Vasárnapi Hírek

Az interneten is kérhetnek ajánlatot az érdeklődő cégek a csökkent munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Fõkefe Ipari Kft.-től, ha rendelni kívánnak a társaság termékeibő1, szolgáltatásaiból.

Biztos munka fogyatékosoknak

2003.08.06
Népszabadság - Budapest melléklet

A több megrendelés érdekében mostantól az interneten is elérhető a Főkefe, ami azt jelenti: biztos munkahelyre számíthat a közhasznú cég csaknem másfél ezer csökkent munkaképességű dolgozója.

Biztos munka sérülteknek

2003.08.06
Magyar Nemzet Online - Belföld

A több megrendelés érdekében mostantól az interneten is elérhető a Főkefe, ami azt jelenti: biztos munkahelyre számíthat a közhasznú cég csaknem másfél ezer csökkent munkaképességű dolgozója – írja a Népszabadság.

Biztos munka fogyatékosoknak

2003.08.06
Index.hu, Karrier - HR Hírek

A több megrendelés érdekében mostantól az interneten is elérhető a Főkefe, ami azt jelenti: biztos munkahelyre számíthat a közhasznú cég csaknem másfél ezer csökkent munkaképességű dolgozója.

Főkefe Kft. ISO 9001 14001
Cím: 1145 Budapest, Laky Adolf u. 41-49. Tel.: (1) 251-3288 Fax: (1) 251-4355 E-mail: info@fokefe.hu
Linkcsere - Ajánló